Acnebehandelingen

WAT IS ACNE?

Wanneer start je met een acne behandeling? De puberteit is een cruciale periode voor het ontstaan van puisten, mee-eters en ontstekingen. Helaas kunt u ook door acne getroffen worden op latere leeftijd. Oorzaken van acne zijn erfelijkheid, hormonen, leefstijl en een verkeerde huidverzorging.

Acne is psychisch ontzettend belastend en het geeft u een akelig gevoel. Diepe en ontstoken acne kan flinke littekens veroorzaken, waardoor u letterlijk voor het leven getekend blijft als u er niets aan doet.

Als de acne steeds terugkomt, wat is dan de beste behandeling? Of wilt u juist van de littekens af?  Maakt u dan een afspraak voor een gratis advies op maat.

Deze behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar als u aanvullend verzekerd bent. Deze behandelingen hebben overigens geen invloed op uw eigen risico!

Klik hier voor het vergoedingenoverzicht van de ziektekostenverzekeraars 2018

ACNE BEHANDELING – HUID REINIGING

De acne reiniging zuivert uw huid en normaliseert het te veel aan talg en dode huidcellen. Het verwijdert alle zichtbare oneffenheden en puistjes. De huid is rustig, voelt glad en ziet er weer gezond uit.

ACNE BEHANDELING – CHEMISCHE/ GLYCOLZUUR PEELING

Deze pakt talg en dode huidcellen aan de oppervlakte aan en voorkomt daarmee acne verstoppingen. Er zijn verschillende peelings mogelijk. De beste resultaten worden verkregen met peelings op basis van glycolzuur (fruitzuurpeeling), of chemische peeling. Er ontstaat hierdoor een nieuwe huidlaag en grove poriën verfijnen. Afhankelijk van uw huidtype en de mate van de puistjes of acnelittekens bekijken we wat de juiste peeling voor u is.

Acne behandeling – microdermabrasie

Microdermabrasie kan je helpen verstoppingen in de poriën te verwijderen, de huidtextuur zachter te maken en zwarte puntjes en oppervlakkige littekens te verwijderen.

De behandeling zal je huid zachter doen aanvoelen en ook de huidskleur en helderheid verbeteren. Door het verwijderen van de dode cellen aan de oppervlakte zorgt microdermabrasie ervoor dat je eigen acne-behandeling die je thuis doet ook effectiever werkt.